Ljusstöperi

Som enda ljusstöperi på Öland så erbjuder vi handstöpta ljus i massor av olika former och storlekar. Fördelen med handstöpta ljus är att dom har en lång brinntid, dom rinner inte och dom brinner med en jämn låga (så länge dom står rakt och inte i drag)
Våra ljus:
"Vanliga raka" ljus, säljs i par och finns i 4 längder, 25, 35, 45 & 55 cm
Vi har både tre och femarmade ljus, julgransljus, stubbljus och en massa andra former och storlekar.
Ljuskronor har vi tre standardkronor, liten med tre ljus som är 10 cm i diameter, mellan med 4 ljus som är 15 cm i diameter och stor med 4 eller 5 ljus som är 20 cm.
Till advent stöper vi vår egen adventsljusstake, ljus och fot helt i stearin
2016 kommer vi genom ett samarbete med I&I, Rostiga tanten ta fram en hel serie med ljuskronor och vanliga raka ljus som ser helt annorlunda ut mot vad vi gjort förut.

Har du en ljusstake med annorlunda mått eller söker ljus som inte finns i handeln? ´Kom förbi eller hör av dig så stöper vi ljus enligt dina mått till dig.

Stöp dina egna ljus!
Fram emot hösten erbjuder vi ljusstöparkvällar då du kan komma och stöpa dina egna ljus under vår handledning. Inga förkunskaper krävs utan vi hjälper dig genom hela proceduren. Tider och priser kommer här så fort vi vet mer.

 

Ljusstöparkvällar på ÖlandsRo 2017
I år kommer vi ha ljusstöparkvällar på torsdagskvällar med start 19 oktober till den 7 december.
Tiden är 18:30, maxantal per kväll är 5 personer och kostnaden är 350:- plus material för de ljus ni stöper. Fika ingår.
Välkommen. 
 
 

I år kommer vi även erbjuda ljusstöparhelger, fredag till söndag inklusive boende och mat,  för er som kommer lite längre ifrån.
Kostnaden för denna helg är 2195:- Tillkommer gör dricka till maten samt material för de ljus ni stöper. 
Aktuella helger är:
13-15/10  
27-29/10  
10-12/11

Se sidan ljustöparhelg eller kontakta oss gärna för mer information.