Frukost


Mellan klockan 8-9:30 serveras vår frukostbuffé i nedre planet, i det gamla sommarköket. Äter gör man med fördel ute i trädgården då vädret tillåter, oftast i sällskap med våra höns. Är det lite blött i luften kan man fortfarande sitta ute men under tak och är det riktigt illa kryper man in i den supermysiga källaren. I vårt utbud finns det havregrynsgröt, yoghurt, egenbakat bröd, pålägg, egengjorda marmelader, ägg från egna höns m.m.


Alla våra mjölkprodukter är laktosfria som standard. Glutenfritt bröd finns i samarbete med Gullegårdens glutenfria bageri.


Frukostbuffén ingår alltid när du bokar boende hos oss, vill du äta frukost här utan att vara boendegäst går det oftast jättebra om vi bara får lite förvarning.


Sommaren 2024 kommer vi endast servera mat till våra boendegäster och därmed
inte ha öppet i Fikeria eller Pub 

Scrocchiarella, en läcker variant på pizza direkt från Italien. Ett surdegsbröd som jäser i tre dagar för att ge en frasigare, luftigare och ännu godare deg. Den är sedan toppad med massor av godsaker som lufttorkad skinka, färska champinjoner, picklad rödlök, honung, ruccola och till och med ostbågar! En smakupplevelse utöver det vanliga. 

Loftaburgaren, njut av vår närproducerade hamburgare med kött från Loftaboden, ett gårdsslakteri bara 3 km bort. Våra burgare serveras med bacon, ost, grönsaker, dressing och pommes. Självklart har vi också vegetariska alternativ. 

Nachotallrik vår tacokryddade köttfärs, med kött från Loftaboden, serveras tillsammans med krispiga nachochips, fräscha ofta egenodlade grönsaker, riven ost och läckra såser. Unna er en smakupplevelse som kommer att få era smaklökar att sjunga av glädje. 

Paj med köttfärs, lax eller ost och skinka serveras med fräsch sallad och dressing.

På ÖlandsRo erbjuder vi ett praktiskt och smakfullt alternativ för våra gäster. För er som vill ge er ut på äventyr, njuta av naturen eller bara slippa leta efter en lunchrestaurang - vi har lunchpaketet för er! Paketet inkluderar kaffe/te, en matig macka, frukt, dryck, ägg och en läcker kaka. Vi lånar även ut termos, muggar och en kylväska så att ni kan hålla er mat och dryck fräscha under dagen.

Kolbullar

Denna enkla men ack så goda maträtt med anor från skogsarbetarna uppåt Norrland/Värmland steker vi såklart enligt vårt recept över öppen eld och serverar med lingonsylt.
Vi försöker även erbjuda både vegetariskt och glutenfritt alternativ.


Köerna brukar vara långa och gästerna nöjda, måste upplevas helt enkelt.


Serveras endast under Skördefesten vecka 39