PERFEKT PLATS FÖR DIN NÄSTA SEMESTER

Är du ute efter att koppla av från vardagen, njuta av lugnet, umgås med din partner utan störande moment, utforska Öland med bil, buss, cykel eller promenerandes, då är ÖlandsRo det självklara valet.
20 km norr om borgholm vid sidan om stora vägen men ändå nära om man vill ta sig iväg på en utflykt.
45 km upp till norra Öland om man tar stora vägen, lite längre om man åker längs kusten, men det är det värt. Ca 110 km ner till södra udden, välj stora vägen förbi Borgholm och Färjestaden med sina besöksmål om man vill eller så tar man östra vägen, lite längre, lite slingrigare men mer landet och Öland.


Bor gör ni i mysiga rum med plats för två, fräscha duschar och toaletter delar ni med de andra gästerna. Det finns tre av varje så det är sällan något problem med köer. Vi har dessutom två toaletter i anslutningen till frukostserveringen så skulle det vara kö kan man smita ner dit innan frukost.

Vi som äger och driver ÖlandsRo är
Michael Sahlin och Susanne Frisk Sahlin.


2010 bestämde vi oss för att göra något annat i livet,då bodde vi i Gnesta och jobbade väldigt mycket, många turer senare köpte vi 2011 det här huset och började forma det ÖlandsRo ni numera kan besöka. Jobbar gör vi förmodligen ännu mer nu men det är så väldigt mycket mer givande med alla fantastiska gäster vi träffar varje sommar.

Puben

Vår fantastiska trädgårdspub som inte lämnar någon oberörd, måste upplevas säger dom som varit här. Fullständiga rättigheter med både lokalt och olokalt dryckesutbud. I matväg är det främst Scrocciharellapizza och hamburgare som serveras. Öppet kvällstid.

Butiken

Från början var det en lanthandel, från 1920-tal fram till 1986.
Idag en mindre butik med våra handstöpta ljus, vårt eget hantverk och en hel del andra favoriter som vi hittat bland våra leverantörer.

Fikerian

Vårt lilla fik, beläget i butikslokalen med sittplatser i den underbara trädgården. Vi erbjuder främst olika sorters mjuka kakor som vi serverar i keramikformar. Öppet dagtid.

Cykeluthyrning

I samarbete med Byxelkroks Cykeluthyrning hyr vi ut cyklar under sommarsäsongen. Vare sig det är en dagstur, veckotur, ensam eller hela familjen så har vi det ni behöver.

Ljusstöperi

Höst/vintertid stöper vi våra egna ljus, ljuskronor och andra skapelser som finns att se och inhandla i vår butik, alltid handgjorda för vackra ljus som brinner länge utan att rinna.

Håll utkik efter våra populära stöparkvällar där du kan komma och stöpa dina egna ljus under vår handledning.

Husets historia

Här kan du läsa mer om vårt fantastiska hus och vad som hänt under 100 år